2008-08-12

Varmluft/insekter

Detta har hänt:

Linus sov till nio, släpade sig upp ur sängen vid tio, var duschad och klar vid halv tolv och hade vid tolv tagit sig till CIT Tower för lunch med Olof och hans gäng. Lunchen avlöpte på planenligt sätt, varpå kaffe intogs på Starbucks. Sistnämnda tog ungefär två timmar, men de har bra uppkoppling, och Linus eee är ett alldeles utmärkt verktyg till att surfa, kolla mail etc.

Efter kaffet tog han sig till Xidan för att (det var förhoppningen) köpa kläder. På det första varuhuset han besökte köpte han en skjorta med dödskallar på och en skjorta utan dödskallar på. Han var även på toaletten, där följande inträffade. Då han tvättat händerna var det enda torkverktyg som fanns att tillgå en sådan där lufttork. "Suck", tänkte han, för han tycker inte om sådana. Han viftade moloket med händerna under den, vilket gav två olika, men inte oberoende, resultat: en loj ström av varmluft fläktade hans händer, och en skalbagge trillade ur. Skallbaggen studsade från hans händer och började glatt springa omkring på golvet. "Oj", tänkte Linus. Hans händer var emellertid inte torra, så han viftade igen, samma lama varmluftström uppstod, och ännu en skalbagge ramlade ur, studsade mot hans händer och började springa omkring på golvet. Linus torkade sina händer på byxorna och gick därifrån, och noterade i förbifarten hur den rökande mannen som stod brevid attackerade skalbaggarna med sina skosulor.

Imorgon kommer detta att hända:

Linus kommer försöka sig på att se tempoloppen i cykel, troligen vid Himmelska fridens torg, men eventuellt någon annanstans.

Inga kommentarer: