2007-01-26

Eta rett

Läser en ledare på DN där man tar upp överviktsproblemet och konstaterar att det är väldigt komplext. Dock verkar det inte vara mer komplext än att problemen löses genom att man äter rätt. Som vanligt tiger man helt om avsaknaden av kroppsliga aktiviteter. Rör man på sig så slipper man bry sig så mycket om vad man äter. Har man helt enkelt gett upp ambitionen att få folk att röra på sig?

13 kommentarer:

Anonym sa...

du tycker väl att staten skulle bestämma att alla ska röra på sig en timme om dan, och så vill du väl ha gulag tillbaks också

(Om du tycker det här verkar lite konstigt, läs valfri högerblogg. Argument av ovannämnda typ tillämpas på det mesta från växthuseffekten till motionsvanor. DN är någonstans mittemellan - de vill verkligen ta ut svängarna, men måste slänga in tusen brasklappar)

Anonym sa...

Fast det där med rörelse gör faktiskt en liberal en ganska stor grej av. Jag läste Mattias Svenssons "Peta inte i maten" häromåret, där han menar att det är det viktigaste för att må bra. Av någon anledning måste Sveriges skattetryck ned en väldig massa för att folk ska ut och röra på sig mer, och från vad jag förstod måste dessutom arbetsmarknadslagsstiftningen ändras, för att detta ska kunna uppnås.

ul7 sa...

"Den konkreta politiken är ännu på embryostadiet", skriver DN. Det stämmer, om man därmed menar att fetton e feta frö dom äerter på bk varjejd ag dom sfår sskyell sig jsälva yo

jimmyroq sa...

Äh, det där snacket om att röra på sig är bara bull. Jag tränar minst tre gånger i veckan och har bra kondition, men är ändå ganska tjock. Alltså fungerar det inte.

Nej, statlig reglering av medborgarnas fettkonsumtion är den enda vägen att gå. Statligt monopol på fettstinna produkter aka Fettbolaget är slutstation. Köper man ut en chipspåse åt en minderårig så åker man in. Så det så.

puterman sa...

Jimmy, det kanske inte räcker att träna tre gånger i veckan. Folk som har koll brukar rekommendera motsvarande en timmes promenad om dagen för att man ska må bra. Men gör man det så kan man nog leva på smör med bearnaisesås, tror jag.

Anonym sa...

Pjåsk! Dagens ungdomar vet inte vad de pratar om! När vi växte upp var det 5 timmars hårt jobb ute på fältet på början av dagen, sedan var det 3 timmars gångväg in till Uppsala för att jobba nattskift på fabriken. Vi har kondition, vi, men dagens sillmjölkar och slashasar släpar sig fram på vägarna så det är en skam att se.

jimmyroq sa...

Puter - Kanske det, kanske det. Fast jag är inte så säker på att kolesterolvärdet för de som lever på bacon med bearnaise tillåter promenader så värst många år efter 50-strecket...

Skummast av allt är de människor som är smala som pinnar och aldrig någonsin rör på sig.

Östen - Du har så rätt. Vi bör ha statlig lantbruksplikt för samtliga ungdomar ej fyllda 25 år. Åtminstone två timmar om dagen.

puterman sa...

Ämnesomsättning. På bilderbandet om mobbning som vi fick se i skolan så var Klot-Johan fet för att han hade dålig ämnesomsättning. Vi borde operera in bättre ämnesomsättning på de som har för dålig. Sen är det bacon och bearnaise som gäller around the clock.

Anonym sa...

Vem skriver om mig? Puta-man, jag minns dig från din klassresa till Stockholm och vill bara säga att när jag hittar dig ska du dö.

hjon sa...

Regelbunden motion är ju nödvändigt för att hålla sig frisk i största allmänhet. Vill man gå ner i vikt så måste man nog faktiskt främst förändra hur man äter (och hur man dricker alkohol), men motion är ju ett bra hjälpmedel för att få såväl bättre peristaltik som snabbare energiomsättning.

Sen har ju alla olika ämnesomsättning av naturen, jag är väl en sån där smal jävel som alltid tar sista biten av tårtan.

puterman sa...

Klot-Johan: Jag hatar dig fortfarande.

hjon: Din jävel!

alla andra: prove it

ul7 sa...

Hjon: "Hur man dricker alkohol"? Hur jävla många sätt finns det? Botten upp!

Anonym sa...

inka indianerna i amasonas hade en annan metod för att dricka alkohol. jag läste det i en bok om inka indianer för några år sen. de gjorde helt enkelt så att de stoppade upp bommuls tussar med sprit där bak. sedan blev de fulla på noll tid. /mvh leif